Satake Nož, 20 cm, Daichi – 805-551
Kupovina na rate

Satake Nož, 20 cm, Daichi – 805-551

270.00 KM

💳 Iznos rate na 12 mjeseci: 25,00 KM

Satake Nož, 20 cm, Daichi - 805-551

270.00 KM

Dodaj u korpu
Kupi odmah

Brza Dostava

Narudžbe šaljemo u roku od 24-48h.

100% zadovoljstvo kupaca

Zadovoljstvo kupaca nam je na prvom mjestu.

Podrška 24/7

Naš tim je tu da vam pomogne kad god zatreba.

Tražite li nož koji će bez napora rezati najfinije šunke i pečenja, čuvajući njihovu savršenu teksturu? Japanski nož za rezanje Satake 805-551 Daichi iz damaščanskog drveta s oštricom od 20 cm najbolji je izbor ako želite postići precizne i glatke rezove.

Ovaj specijalno dizajnirani nož idealan je izbor za precizno rezanje peradi, raznih pečenja i šunke, što je često otežano zbog debelih oštrica tradicionalnih noževa.

– Visokokvalitetna oštrica za precizno rezanje
Oštrica je izrađena od 69 slojeva kovanog damaščanskog čelika, što uključuje i jezgro MVS10Cob. Ovaj materijal ne samo da garantuje izuzetnu oštrinu, već i ekstremnu izdržljivost, tako da će nož dugo zadržati svoju oštricu. Tanak i uski dizajn oštrice dužine 20 cm omogućava glatko, ravnomjerno rezanje po cijeloj površini mesa, izbjegavajući vlaknaste, neravne rezove. Dvostrana simetrična oštrica osigurava lako rezanje u svim smjerovima, bez obzira jeste li dešnjak ili ljevak. Oštrica je debljine 2,1 mm, što garantuje precizno i efikasno rezanje bez zabijanja u meso.

– Ergonomska i estetska drška
Drvena drška Pakka ne samo da pruža elegantan izgled, već zahvaljujući ergonomskom dizajnu omogućava udoban hvat čak i tokom duže upotrebe. Nož ima ukupnu dužinu od 33,2 cm i teži samo 150 g, što ga čini lakim za kontrolu i držanje, čak i prilikom rezanja većih porcija. Ovaj lagani dizajn omogućava jednostavno rezanje bez zamora.

– Tradicija susreće modernost
Porijeklo noža za rezanje datira stoljećima unazad, ali kroz modernu izradu i tehnologiju, nož Satake 805-551 Daichi usavršava ovu tradiciju. Prethodnici noževa za šunku koji su se razvili u srednjovjekovnoj Evropi nisu bili tehnološki napredni kao ovaj komad, ali je funkcija ostala ista: pravljenje finih, ravnomjernih kriški.

– Savršen alat u svakoj kuhinji.
Ova oštrica od 60 HRC je idealan izbor i za hobiste i za profesionalne kuhare koji teže pripremi najukusnijih jela. Preciznost i oštrina Satake noža za rezanje čine ga nezamjenjivim alatom u svakodnevnom kuhinjskom radu i garantuju da hrana uvijek izađe u svom najboljem obliku.

Ne oklijevajte, dodajte nož za rezanje Satake Daichi u svoju korpu i doživite savršeno iskustvo rezanja svaki put!

ČIŠĆENJE / ODRŽAVANJE
Preporučujemo ručno pranje i sušenje noža odmah nakon upotrebe. Kako biste održali oštrinu, nikada ne režite smrznutu hranu ili debele kosti osim ako ne koristite Houcho Deba (nož za odvajanje kostiju), i nikada ga ne koristite na otvorenom plamenu. Na taj će način nož dulje ostati oštar, a i oštrica i drška zadržat će svoju kvalitetu.

Visok sadržaj klora može oštetiti oštricu i dršku. Nije preporučljivo prati nož u perilici posuđa!

– Materijal oštrice: 69-slojni kovani damaščanski čelik (jezgra MVS10Cob)
– Materijal drške: pakka drvo
– Tvrdoća: 60 HRC +/- 1
– Ukupna duljina: 33,2 cm
– Duljina oštrice: 20 cm
– Širina oštrice: 3 cm
– Debljina oštrice: cca. 2,1 mm
– Dizajn oštrice: dvostrano simetričan
– Težina: cca. 150 g
Brand: Satake

Recenzija korisnika
  • 0
    0 ratings
  • 5 Stars
    0%
    4 Stars
    0%
    3 Stars
    0%
    2 Stars
    0%
    1 Star
    0%
Recenzije

There are no reviews yet.

Write a customer review
Be the first to review “Satake Nož, 20 cm, Daichi – 805-551”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *